Hop til hovedindholdet

FN-forbundet logo

Unge for FN


Dato og tid

Onsdag d. 27. oktober 2021 kl. 12:30 til 16:00

Tilmeldingsfrist

Tirsdag d. 26. oktober 2021 kl. 15:00

Sted

Christiansborg, Rigsdagsgården, 1240 København K Christiansborg
Rigsdagsgården
1240 København K

Unge for FN


Arrangementsbeskrivelse

FN og unge - invitation til dialog på Christiansborg 27. oktober kl. 13 - for unge op til 30 år, der er eller vil være med i arbejdet for en bedre verden.

Praktisk:

Adgang til Folketinget sker via besøgsindgangen, til højre for og under hovedtrappen; indgangen er i Rigsdagsgården, der ligger i forlængelse af Tøjhusgade. Du skal være tilmeldt senest tirsdag v. middagstid for at få adgang. Kom gerne i god tid, da du skal igennem en sikkerhedskontrol. Efter kontrollen udleveres et adgangstegn, og vi starter udleveringen kl. 12.15. Desværre må du ikke ’gå på opdagelse’ på Christiansborg, så du skal gå direkte op til Fællessalen, hvor arrangement finder sted.

Program:

Kl. 13.00 starter vores ordstyrer, Miriam Zesler/TV2, dagens program. MF Lennert Damsbo-Andersen (S) byder velkommen, Jens Christian Wandel (FN-forbundet) orienterer om FN som løsningsplatform og mulighederne v. ’Our Common Agenda’, og Frida Ravn Rosling fortæller om Danmarks Ungdomsdelegater.

Kl. 13.30 vil der være mulighed for at stille spørgsmål, og der vil være tematiserede debatter om SRSR (seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder) og om klima. Her vil bl.a. UNFPA (FN’s befolkningsfond v. Pernille Fenger) og UNHCR (FN’s Flygtningeorganisation v. Elisabeth Haslund) deltage sammen med MF Karen Ellemann (V) og Ungdomsdelegaterne på områderne (Emma Turkki og Stine Bang Larsen).

Kl. 14.30 får vi selskab af FN’s Youth Envoy, Jayathma Wickramanayake, der deltager via et videolink fra New York. Under ledelse af Ungdomsdelegat Nicklas Hakmann Petersen får vi mulighed for at komme tættere på relationen mellem FN og unge, og hvilke muligheder og fremtidsplaner FN har for ungeinddragelse.

Kl. 15.00 slutter det officielle program, og efter du har hentet en øl, sodavand eller et glas vin kan du fortsætte diskussionerne med de andre deltagere. Nogle af dem har taget eksempler på deres arbejde med, og du kan bl.a. møde boder med FN-forbundets Skoletjeneste, United Nations Youth Association Denmark, UNESCO-skolernes Ungeambassadører og Verdensmålsambassadørerne fra Verdens Bedste Nyheder.

Baggrundsinformation:

Verden har brug for samarbejde i fællesskab. Derfor har vi FN, de Forenede Nationer.

FN har i september fået en ny dagsorden, Our Common Agenda, der lægger op til at unge i højere grad skal være med til at deltage i problemløsningerne i FN.

Der er ingen tid at spilde: Danmark skal begynde at arbejde på dagsordenens grundlag, så vi får den nødvendige forandring - før det er for sent.

I anledning af FN-dagen vil vi invitere dig til en samtale, hvor vi bliver klogere på FN's arbejde og den nye dagsorden.

Vi inviterer unge og deres organisationer & initiativer til en eftermiddag i Fællessalen på Christiansborg den 27. oktober. Kl. 13-15 er der oplysning og diskussion, og  fra kl. 16 vil der være mulighed for uformel dialog og netværksdannelse.

Vi arbejder på at få mennesker med indsigt til at deltage og gøre os klogere, inkl. FN’s Youth Envoy Jayathma Wickramanayake, der har bekræftet sin deltagelse (online). Her fortæller Jayathma om rapporten: https://twitter.com/UNYouthEnvoy/status/1436332959334817801 

Danmarks ungedelegater deltager sammen med nogle af FN-organisationerne, og vil være med til at sætte fokus på bl.a. klimadagsordenen og spørgsmålet om seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder.

Du kan læse mere om FN’s nye dagsorden på hjemmesiden https://www.un.org/en/content/common-agenda-report/

I sammendraget fremhæves, at “Now is the time to think for the long term, to deliver more for young people and succeeding generations and to be better prepared for the challenges ahead. Our Common Agenda includes recommendations for meaningful, diverse and effective youth engagement both within and outside the United Nations, including through better political representation and by transforming education, skills training and lifelong learning.”

Miriam Zesler/TV2 er moderator, og værter for arrangementet er FN-forbundets Folketingsgruppe v. Lennart Damsbo-Andersen (S) og Karen Ellemann (V).

Arrangementet gennemføres på dansk; Jayathmas indlæg og dialog vil dog foregå på engelsk.

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformation til arrangør

FN-forbundet
FN-forbundet

Tlf: +45 33464690
fnforbundet@fnforbundet.dk

Kontaktinformation til arrangør

FN-forbundet
FN-forbundet

Tlf: +45 33464690
fnforbundet@fnforbundet.dk