Hop til hovedindholdet

FN-forbundet logo

Samtale med menneskerettighedsforkæmper & forfatter Sara Omar


Dato og tid

Mandag d. 9. marts 2020 kl. 17:00 til 19:30

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 4. marts 2020 kl. 13:00

Sted

CEPOS, Landgreven 3, 3rd Floor, 1301 København K CEPOS
Landgreven 3, 3rd Floor
1301 København K

Samtale med menneskerettighedsforkæmper & forfatter Sara Omar


ArrangementsbeskrivelseHvordan står det til med kvinders rettigheder 25 år efter Kvindekonferencen i Peking?

I anledning af Kvindernes Internationale Kampdag har vi sammen med Den Danske Helsinki-Komité for Menneskerettigheder og Det Udenrigspolitiske Selskab inviteret forfatteren Sara Omar, vinder af Årets Menneskerettighedspris 2019 og De Gyldne Laurbær 2020 til en samtale med Kirsten Larsen, tidligere journalist på DR om, hvordan Kvindekonferencen i Peking har påvirket mellemøstlige kulturnormer og hvad Sara Omar mener, at vi bør kæmpe for i FN’s Kvindekommission, som Danmark er medlem af.

Sara Omar kæmper gennem sit forfatterskab ”Dødevaskeren” og ”Skyggedanseren” for kvinders rettigheder uanset etnicitet.

Tilmelding er nødvendig senest den 4. marts 2020 via denne side. OBS: Af sikkerhedsmæssige grunde bedes du venligst medbringe legitimation og komme i god tid. Dørene åbnes kl. 16.30.

BAGGRUND: 

Med FN’s 17 verdensmål er ligestilling for alvor kommet på den globale dagsorden. I år skal Danmark som medlem af FN’s Kvindekommission være med til at vedtage en 10-års-plan. Og i år er det 25 år siden, at FN’s handlingsplan fra den 4. globale kvindekonference i Beijing, blev vedtaget med ordene ’kvinders rettigheder er menneskerettigheder’.

I den anledning markerer vi Kvindernes Internationale kampdag ved at gøre status for Beijing-handlingsplanen og spørge, hvordan det går med kvinders rettigheder. Det gør vi sammen med romanforfatteren Sara Omar, som gennem sit forfatterskab er talerør for kvinder og børn, der er eller har været udsat for fysisk og psykisk vold.

Sara Omar blev sidste år hædret med Rådet for Menneskerettigheders hæderspris, Årets Menneskerettighedspris 2019, for sin indsats på dette område gennem sin debutroman Dødevaskeren. Ligeledes blev hun i år tildelt prisen De Gyldne Laurbær for sin anden roman Skyggedanseren.

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >